Telefon 386 356 884
Velikost písma

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / AKTUALITY / Školní rok 2023 - 2024

Cyklistický kurz 3. ročníku 2024

Dne 3. 6. 2024 se celý třetí ročník Gymnázia Česká vydal na náš poslední velký výlet, a to na cyklistický kurz. Po úspěšném setkání na nádraží jsme se vlakem dostali do Nové Pece, odkud se nám, i přes nepříznivé počasí, povedlo na kolech dojet do tábora, kde jsme strávili následujících 5 dnů. Za první ochutnávku toho, co nás čeká, jsme byli odměněni výborným obědem v táborové jídelně, která nám po celý náš pobyt obstarávala obživu po každém výkonu. Když jsme se všichni zabydleli v našich chatkách a krátce si odpočinuli, opravdový kurz mohl započít. Rozdělili jsme se do čtyř skupin a všichni jsme se s naším vedoucím rozjeli na první delší cestu, která protentokrát měla společnou trasu, a na ní jsme poprvé otestovali naši výdrž na kolech. Dorazili jsme až k přívozu v Horní Plané, díky kterému jsme překonali přehradu do Bližší Lhoty. Odtud jsme již cestou naší volby dojeli zpět do našeho tábora a po vydatné večeři jsme ulehli k spánku. 

Následujícího dne se každá skupina v 10 hodin vydala na přibližně šest hodin dlouhý cyklovýlet. Skupiny si dle svého uvážení vybraly svoji trasu, tedy každý student měl dle svého začlenění jiný zážitek. Naštěstí tento i následující dny nám, až na pár nešťastníků z jiných skupin, počasí přálo a měli jsme tedy příjemnou cestu bez komplikací.

Ve středu nás čekala změna. Místo sportovního oblečení na kolo jsme se oděli do plavek, vlakem jsme odjeli do Pěkné, nalodili se do kánoí a po Vltavě jsme se plavili krásnou přírodou kolem nás směrem k táboru. I přes poslední úsek cesty plný stojaté vody byla cesta nepředstavitelně příjemná a všichni jsme bezpečně připluli do cíle.

Čtvrtek byl dnem posledního cyklovýletu, naší poslední výzvy. Naštěstí jsme se všichni po třech dnech sportovních výkonů stali téměř zdatnými cyklisty, a proto jsme tuto výzvu statečně přijali a na pokraji svých sil ji překonali. Odměnou nám byl večer strávený u ohně za zpěvu písní a opékání špekáčků, než nás bouřka zahnala do bezpečí našich chatek.

Pátek již byl dnem balení se a úklidu tábora. Po posledním obědě jsme se ještě jednou porozhlédli po našem táboře a dali poslední sbohem našemu výletu, než jsme se vydali na nádraží do Nové Pece, odkud jsme dorazili vlakem až do Českých Budějovic. Tento kurz byl krásným a vhodným posledním zážitkem nás všech z třetího ročníku.

Děkujeme všem, díky kterým byl tento kurz možný, a vy, které tento kurz ještě čeká, se máte na co těšit.

FotogaleriePřeskočit fotogalerii

Sledujte nás #gymceska

Kontakty

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64

Česká 142/64, 370 21 České Budějovice
IČO: 60075775
ID datové schránky: n3kevuz

telefon:386 356 884
fax:386 356 085

email: mailto:gc@gymceska.cz

Zobrazit všechny kontakty

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout