Telefon 386 356 884
Velikost písma

Cesta k této kategorii: Úvodní stránka / AKTUALITY / Školní rok 2023 - 2024

Exkurze Rakousko 2023

Dne 11.9. vyrazily třídy 3.A a 7.E na třídenní historicko-geografickou exkurzi do Solnohradska.

Výlet začal návštěvou rozkvetlé Mirabellské zahrady v Salzburku, poté jsme se vydali hlouběji do města, a po klidné prohlídce sluncem rozpáleného centra následovalo ochlazení v majestátním Salcburském dómu. Dále nás čekala prohlídka solných dolů v Halleinu, kde bylo sice mnohem větší chladno, ale nás hřály hornické obleky. Není pochyb o tom, že na cestu vláčkem do nitra hory, dřevěné skluzavky nebo plavbu po solném jezeře nikdo nezapomeneme. Po procházce historií těžby a zpracování soli jsme byli odměněni vzorkem produktu a dokonce jsme i ochutnali čerstvou vločkovou sůl.

Druhý den nás čekal náročný program. Ráno jsme vyrazili do soutěsky Liechtensteinklamm, kde nás sice čekalo přes 400 schodů, ale za výhled na půvabný vodopád to určitě stálo. Další destinací byly Kaprunské přehrady, na které nás dovezly dva autobusy a otevřený šikmý výtah, který je momentálně tím největším v Evropě. Nahoře se nám naskytla příležitost výšlapu na vyhlídku, projít se kolem jezera a po přehradě, nebo třeba poobědvat s mimořádným výhledem na Kaprunský ledovec.

Poslední den jsme jeli směr Dachstein. Během výjezdu kabinkou nahoru na Krippenstein jsme si udělali zastávku v mezistanici a šli na prohlídku Dachsteinské ledové jeskyně, která patří mezi ty nejrozsáhlejší v Evropě. Poté jsme kabinkou pokračovali až na vrchol a na vyhlídku 5 Fingers, kde jsme, než nás zahalily mraky, měli krásný výhled na Halštatské jezero a jeho okolí, akorát Dachstein jsme neviděli vůbec. Po krátké pauze na oběd jsme vyrazili zpět dolů, a přestože začínalo pršet, udělali jsme si malou zastávku v Hallstattu. Nakonec, sice lehce promočení, ale přitom nadšení z krásy městečka a okolních výhledů, jsme naposledy nasedli do našeho autobusu a poněkud smutně očekávali návrat zpět do Čech.

FotogaleriePřeskočit fotogalerii

Sledujte nás #gymceska

Kontakty

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64

Česká 142/64, 370 21 České Budějovice
IČO: 60075775
ID datové schránky: n3kevuz

telefon:386 356 884
fax:386 356 085

email: mailto:gc@gymceska.cz

Zobrazit všechny kontakty

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout